Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sigurnosno-informativna agencija ima podatke o bjeguncima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska Sigurnosno-informativna agencija zna gdje se nalaze haški bjegunci Ratko Mladić i Stojan Župljanin, a imaju i podatke o kretanju Radovana Karadžića, kojega štiti crkva, izjavila je za B92 ravnateljica Fonda za humanitarno pravo Srbije Nataša Kandić.

Dodala je kako su 'sve pretrage koje se vode u cilju pronalaženja haških bjegunaca obične predstave'.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Tunisu Iz zatvora pobjeglo pet zatvorenika, označeni su kao opasni islamisti Slika nije dostupna Presuda Nataša Kandić osuđena za klevetu nekadašnjeg radikala Tomislava Nikolića

'Raspisivanje nagrade od milijun dolara za podatke o lokaciji Mladića i Karadžića je kazališna akcija', kazala je Kandić istaknuvši da je uvjerena kako u BIA postoje osobe koje su neposredno odgovorne za zaštitu Mladića.

Kandić je izjavila da postoje svjedoci koji su prije četiri mjeseca vidjeli Mladića u središtu Beograda. Svjedoci su njegovo zdravstveno stanje opisali kao loše, ustvrdivši da je u njegovoj blizini bilo i vojno vozilo s medicinskom opremom.

Prema njezinim riječima, EU nema više prostora za pritiskanje Srbije, jer je 'srpska vlada daleko od bliskosti s EU'.

Haaški tribunal traga za odbjeglim optuženicima Ratkom Mladićem, Radovanom Karadžićem, Stojanom Župljaninom i Goranom Hadžićem, a od njihova uhićenja i izručivanja tom sudu ovisi približavanje Srbije EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene