Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao njemački ministar gospodarstva

IZJAVA KOJA ĆE PODIĆI PRAŠINU 'TTIP je propao, ali nitko to još nije priznao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar gospodarstva, vicekancelar i predsjednik vladajuće Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Sigmar Gabriel je u razgovoru za javni servis ZDF, govoreći o pregovorima Europske unije i SAD-a o Transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini (TTIP), izjavio kako je 'sporazum propao, ali nitko to još nije javno priznao'.

Njemački vicekancelar, Sigmar Gabriel rekao je kako u 14 rundi pregovora niti jedna strana nije pristala na uvjete jednog od zajedničkih poglavlja od 27 koliko ih se razmatralo. Dodao je kako pregovori o slobodnoj trgovini između Europske unije i SAD-a nisu uspjeli, ali 'to još nitko nije priznao'.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Visoki predstavnik EU Oštra kritika SAD-u: "Ako vjerujete da je ovo pokolj, možda biste trebali slati manje oružja Izraelu" Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine!

Pregovori o Transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini tzv. TTIP-u malo su napredovali u posljednjih nekoliko godina javlja Independent. 14. krug pregovora održan je u Bruxellesu krajem srpnja i bio je treći krug u posljednjih šest mjeseci.

U istom je razgovoru osudio pregovore o TTIP-u ističući kako bi razgovori o slobodnoj trgovini između EU i Kanade bili pravedniji za sve strane. Kako je jedan od najsnažnijih zagovaratelja TTIP-a u EU bila Velika Britanija, njihovim odlaskom nakon Brexita znatno pada potpora takvom sporazumu, smatra on.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene