448190
448190
448190
448190
448190

IZJAVA KOJA ĆE PODIĆI PRAŠINU 'TTIP je propao, ali nitko to još nije priznao'

  • , 28.08.2016., 15:58
  • Autor:
  • komentara

Njemački ministar gospodarstva, vicekancelar i predsjednik vladajuće Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Sigmar Gabriel je u razgovoru za javni servis ZDF, govoreći o pregovorima Europske unije i SAD-a o Transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini (TTIP), izjavio kako je 'sporazum propao, ali nitko to još nije javno priznao'.

 
 
 
 
TTIP (Foto: AFP, kolaž)
TTIP (Foto: AFP, kolaž)

Njemački vicekancelar, Sigmar Gabriel rekao je kako u 14 rundi pregovora niti jedna strana nije pristala na uvjete jednog od zajedničkih poglavlja od 27 koliko ih se razmatralo. Dodao je kako pregovori o slobodnoj trgovini između Europske unije i SAD-a nisu uspjeli, ali 'to još nitko nije priznao'.

Pregovori o Transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini tzv. TTIP-u malo su napredovali u posljednjih nekoliko godina javlja Independent. 14. krug pregovora održan je u Bruxellesu krajem srpnja i bio je treći krug u posljednjih šest mjeseci.

U istom je razgovoru osudio pregovore o TTIP-u ističući kako bi razgovori o slobodnoj trgovini između EU i Kanade bili pravedniji za sve strane. Kako je jedan od najsnažnijih zagovaratelja TTIP-a u EU bila Velika Britanija, njihovim odlaskom nakon Brexita znatno pada potpora takvom sporazumu, smatra on.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se