Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blatna bujica

Sicilija: U odronima tla poginulo 14 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaest je osoba poginulo, deset ih se smatra nestalima, a pedesetak ih je ozlijeđeno odronima tla nakon obilnih kiša koje su u četvrtak poslijepodne najteže pogodile područje oko sicilijanskog grada Messine, izvijestili su talijanski mediji.

Najteže je stradalo stanovništvo sela Giampilieri i Scaletta južno od Messine, a situaciju dodatno otežava 3,5 km duga blatna bujica koja se proteže cestom što povezuje ta tri grada te vozilima hitne pomoći otežava pristup unesrećenima. Bolničari i liječnici koji su uspjeli stići do ranjenih, bili su prisiljeni pružiti im pomoć na lokalnoj plaži, a potom su ih brodovima Lučke kapetanije prebacili do bolnica u regiji. Najteže ozlijeđeni prebačeni su u bolnice helikopterima.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

‘U tri do četiri sata u nekim je područjima Sicilije na četvorni metar palo između 220 i 230 mm kiše’, izvijestio je zamjenik voditelja Civilne zaštite Bernardo De Bernardinis, dodavši kako se strahuje da će broj unesrećenih rasti, s obzirom na to da su neka područja Sicilije još odsječena od ostalog dijela zemlje. Gradonačelnik Messine Giuseppe Buzzanca pozvao je liječnike, medicinsko osoblje i volontere da pomognu pogođenome području. (Hina)

 Snimke spašavanje možete pogledati u priloženim videima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene