451194
451194
451194
451194
451194

POTPUNO SAM Nevjerojatna priča o preživljavanju 3-godišnjeg dječaka

  • , 24.09.2016., 09:34
  • Autor:
  • komentara

Trogodišnji dječak proveo je čak tri dana i tri noći potpuno sam u sibirskoj tajgi, gdje osim vrlo niskih temperatura na svakom koraku prijete i opasne divlje zvijeri.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

3-godišnji Tserin Dopchut preživio je vrlo niske temperature u šumi punoj vukova i medvjeda i s mnogo opasnih rijeka. Pronađen je tri dana nakon što se izgubio i to potpuno neozlijeđen, piše Siberian Times.

Dječak je preživio zahvaljujući čokoladi koju je imao kod sebe i dobrom osjećaju za pronalazak suhog, improvoziranog kreveta ispod stabla ariša.

'Hura, mali Tserin je pronađen živ', objavio je vijest čelnik ruske pokrajine Tuva Sholban Kara-Ool. 'Pronašli smo ga nakon trodnevne potrage tajge oko 3 kilometra od sela Khut'.

Spasilačke ekipe pročešljale su područje gdje je dječak nestao nakon što su im članovi obitelji rekli da se igrao s psima u blizini svog doma. Pretpostavlja se kako je u šumu krenuo za jednim psićem iako je na njega pazila prabaka.

Tri dana tražilo ga je preko 100 ljudi, uključujući i pripadnika Ministarstva za izvanredna stanja, policiju, volontere te članove uže i šire obitelji, a helikopterima se nadlijetala površina od 120 četvornih kilometra.

'Situacija je bilo vrlo opasna. Rijeka Mynas je brza i hladna. ako u nju upadne maleno dijete bila bi to sigurna smrt', kazao je šef regionalne službe za spašavanje Ayas Saryglar. 'U šumi ima vukova i medvjeda, a medvjedi se upravo sada pojačano hrane i pripremaju za zimski san. Napadaju sve što se kreće. Preko dana je toplo, no po noći se temperatura spušta vrlo nisko. A dječak  je nestao tijekom dana, imao je na sebi tek majicu, bio je bez jakne'.

'Prepoznao je glas svog ujaka koji ga je dozivao i odazvao se. Kada ga je ujak zagrlio dječak je upitao je li njegov autić ok. Rekao je da je kod sebe imao malo čokolade koju je pojeo tijekom prvog dana', ispričao je Sholban Kara-Ool. 'Tada je pronašao suho mjesto ispod ariša i spavao među korijenjem. U selu pripremaju zabavu u njegovu čast kako bi proslavili. Dobio je i nadimak - Mowgli. Svi kažu kako će i sam postati spasilac jer je pokazao nevjerojatnu izdržljivost i snalažljivost za dijete njegove dobi'.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se