Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u SAD-u

Shrvana majka u suzama: 'Nekoliko dana prije pokolja stalno me grlio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka jednog od dječaka ubijenog u prosincu u Newtownu, prisjetila se svog sina i ispričala kako se nosi s njegovom smrću.

Veronique Pozner opisala je svog šestogodišnjeg sina Noaha kao veoma energično dijete koji je bio posebno povezan sa svojom sestrom blizankom.

Pročitajte i ovo Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda Slika nije dostupna Ususret godišnjici POD VELOM TAJNE: Ruši se 'škola pokolja'

Nekoliko dana prije masakra u Newtownu, Noah nije, kaže Veronique, mogao spavati, pa se spustio iz svoje sobe u dnevni boravak. Kako je bio bez majice majka ga je pitala zašto nema gornji dio pidžame na sebi. 'Želio sam te još jednom zagrliti', rekao je Noah. Majka ga je potom ponovno upitala zašto je bez gornjeg dijela pidžame. 'Tako da ti mogu bolje osjetiti srce', rekao je Noah.

>> Obama: Pokolj u Newtownu najgori je dan mog mandata

Noah i 19 ostalih prvašića te šest odraslih ubijeni su u prosincu u osnovnoj školi Sandy Hook. Noahina sestra blizanka Arielle preživjela je pucnjavu sa sedmogodišnjom sestrom Sophijom. Od te tragedije, Pozner kaže da je pronašla utjehu u sjećanju i snovima, dok se borila s 'neutješnom prazninom'.

David Wheeler, čiji je sin Ben također ubijen u školi tog dana, rekao je da roditelji moraju pomoći pronaći rješenje za 'ludilo u kojem se našlo društvo' zbog slabe kontrole posjedovanja oružja.

'Ono što sam nedavno shvatio jest da nisam završio s tim da budem najbolji roditelj za Bena. Ako postoji nešto u našem društvu što očito mora biti popravljeno, ta odluka mora dolaziti od izvora. Ona mora doći od izvora', rekao je David aludirajući na promjenu zakona o kontroli oružja.

U međuvremenu, gradske su vlasti izglasale da se nova škola nazove po Vicki Soto, učiteljici koja je spasila mnoge živote u Sandy Hooku, a potom bila ubijena.

Podsjetimo, 20-godišnji Adam Lanza, nakon što je kod kuće ubio majku Nancy, otišao je u školu u Newtownu u Connecticutu i ubio 20 djece u dobi od 6 do 7 godina i 6 odraslih te na kraju počinio samoubojstvo. U američkoj povijesti ovo je drugi najgori masakr u nekoj obrazovnoj ustanovi. Krvaviji je bio onaj na fakultetu Virgina Tech 2007. s 32 mrtva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene