Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer

Shinawatra Tajlanđanima: Povucite se dok ne bude kasno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši tajlandski premijer u progonstvu Thaksin Shinawatra pozvao je vladu i 'crvene košulje' da budu razumni i da spriječe izbijanje građanskog rata u toj monarhiji.

'U ovom strašnom trenutku naše povijesti ja sam uz svoje sugrađane', rekao je u priopćenju Thaksin, simbol velikog broja 'crvenih košulja'. 'Nemam druge mogućnosti do da odlučno pozovem sve strane da se povuku prije nego bude kasno i da počnu iskren i pravi dijalog', dodao je. Bivši predsjednik vlade (2001.-2006.) i poslovni čovjek želi da se Ujedinjeni narodi 'odmah uključe kako bi olakšali pregovaranje'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzeo policajce za taoce VIDEO: Pobjegao i posramio vladu Slika nije dostupna Upucali ga VIDEO: Objavili snimku prosvjeda poginulog kolege

>> Tajland: Umro ‘crveni zapovjednik’

Vlasti su u nedjelju odbile prijedlog vođe prosvjednika o UN-ovu posredovanju, ocijenivši da je kriza unutarnja stvar zemlje. Thaksin je svrgnut 2006. u vojnom udaru i velik broj 'crvenih košulja' traži njegov povratak u Tajland i na vlast. 'Sadašnji postupci vlade sramote našu povijest i slabe naše ustanove i našu demokraciju', ocijenio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene