Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sharif ponovno deportiran iz Pakistana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji pakistanski premijer Nawaz Sharif deportiran iz zemlje samo 4 sata nakon povratka iz 7-godišnjega egzila.

Pakistanske televizije prikazale su uzlijetanje zrakoplova tvrtke Pakistan International Airlines i objavile da je poslan u Saudijsku Arabiju.

Pročitajte i ovo Uhićenje nakon napada na premijera Slovačke uhićen muškarac VIDEO/FOTO Atentat na slovačkog premijera: Objavljene prve snimke Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

"Da, deportiran je", rekao je taj pakistanski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Nakon sedam godina egzila u Saudijskoj Arabiji Sharif se vratio u Pakistan i nakon slijetanja u Islamabad 90 minuta nije htio izaći iz aviona bez svojih pristalica. Kad je izašao, uhićen je na temelju optužbe za korupciju, javlja dpa, i odvezen policijskim helikopterom. Zatim je vraćen i ukrcan u zrakoplov koji je odletio u Džedu.

Iz egzila se bio vratio da bi predvodio oporbu pakistanskome
predsjedniku generalu Pervezu Musharrafu koji ga je svrgnuo udarom 1999. 

>> Bivši premijer nakon 7 godina ponovno u Pakistanu

Prije Sharifova dolaska vlasti su pritvorile četiri tisuće njegovih pristalica i nekolicinu vođa njegove Pakistanske muslimanske lige.

Sharifu je 57 godina, a u egzilu u Saudijskoj Arabiji bio je od 2000. Kući se vratio iako su mu saudijski dužnosnici savjetovali da zbog sigurnosti ostane u toj zemlji. 

Vlasti tvrde da je Musharraf otjerao Sharifa u skladu sa sporazumom prema kojem je on imao u egzilu ostati deset godina, a zauzvrat će izbjeći doživotni zatvor zbog otmice i korupcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene