Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Seul tvrdi da Sjeverna Koreja razvija nuklearnu bojevu glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeruje se da Sjeverna Koreja radi za razvoju nuklearne bojeve glave koje će moći postaviti na neku od raketa, izvijestio je parlamentarne zastupnike južnokorejski vojni zapovjednik, general Kim Tae Young.

General Kim, zapovjednik južnokorejskih Združenih vojnih snaga, članovima parlamentarnog odbora kazao je da, unatoč svemu, još nije sasvim jasno, ni u potpunosti sigurno je li komunistički režim već uspio razviti takvu vrstu bojeve glave ili je tek riječ o početku njezina razvoja, prenijela je državna novinska agencija Yonhap.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena stanja Južna Koreja rasporedila rakete uz granicu sa Sjevernom Korejom Slika nije dostupna Na otoku koji je bio granatiran Južna Koreja održala manevre uz granicu sa Sjeverom

Vjeruje se da je Sjeverna Koreja, koja već neko vrijeme vodi program razvoja nuklearnog oružja, proizvela oko 40 kg plutonija, što je dovoljno za proizvodnju šest ili sedam nuklearnih bombi. 

Unatoč tomu, ne može se sa sigurnošću tvrditi da je Pyongyang upotrijebio rezerve plutonija za proizvodnju nuklearnog oružja, kazao je Kim. Također je rekao kako se, s obzirom na eksperimente zamijećene u Sjevernoj Koreji, može pretpostaviti kako zemlja posjeduje tehnologiju za izradu ovakve bombe te da je izvodila nuklearne pokuse.

Južnokorejski mediji ranije su izvijestili kako je Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete kratkog dometa prema Žutome moru, u sklopu rutinskih vojnih vježbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene