Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena šestorica

Majka ubijenog palestinskog tinejdžera: Ubojicama uništite kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Benjamin Netanyahu dao je obećanje da će 'počinitelji tog strašnog zločina na svojoj koži osjetiti oštrinu zakona'.

Izraelska policija je uhitila šestoricu židovskih ekstremista pošto je u istočnom Jeruzalemu živ spaljen šesnaestogodišnji Palestinac, dok je na izraelski teritorij od nedjelje ujutro palo barem 25 raketa i granata iz Gaze.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Osumnjičenici uhićeni u okviru istrage o ubojstvu palestinskog mladića 'najvjerojatnije pripadaju židovskoj ekstremističkoj skupini', rekao je za AFP jedan izraelski čelnik.
'Ako ih osude, unište im kuće i daju doživotnu kaznu, to bi me moglo malo zadovoljiti' rekla je Suha Abu Khedair, majka ubijenog palestinskog tinejdžera

Shin Beth, agencija za unutrašnju sigurnost, izvijestila je pak da je u zoru uhićeno 'više osumnjičenih židova' koji su ispitani. Riječ je o šestorici mladića.

Premijer Benjamin Netanyahu je obećao da će 'počinitelji tog strašnog zločina na svojoj koži osjetiti oštrinu zakona'.

Ništa se više ne zna o tom uhićenju, budući da se stvar drži u tajnosti, ali je policija prvi put priznala da je ubojstvo palestinskog mladića možda politički motivirano: 'Čini se da je riječ o zločinu iz nacionalističkih pobuda', rekao je za AFP glasnogovornik policije.

Pokop tinejdžera: Uz povike 'intifada' pozvali na ustanak protiv Izraela

Mohamad Abu Kdeir (16) otet je 2. lipnja u četvrti Šuafatu u okupiranom i anektiranom istočnom Jeruzalemu. Njegovo truplo - potpuno spaljeno po riječima obiteljskog odvjetnika - pronađeno je par sati kasnije u šumi u zapadnom dijelu grada.

Palestinci su odmah optužili židovske estremiste da su ga oteli i ubili iz osvete za otmicu i ubojstvo trojice izraelskih studenata u okolici Hebrona, na okupiranoj Zapadnoj obali, za što Izrael optužuje islamistički pokret Hamas.

Siloviti sukobi ponovo su izbili u nedjelju navečer na sjeveru Izraela, napose u Nazaretu, najvećem arapskom gradu u Izraelu i u Tamri. Šesnaest arapskih prosvjednika je uhićeno, javlja policija.

Netanyahu je pozvao predstavnike arapske zajednice u Izraelu da posreduju radi smirivanja stanja.

Odmazda za smrt trojice tinejdžera? Mladića ugurali u auto i ubili u šumi!

Okršaji su u nedjelju izbili i u nekim četvrtima istočnoga Jeruzalema, gdje većinom žive Arapi te u jednom beduinskom mjestu na jugu Izraela, gdje je uhićeno 12 osoba, po priopćenju policije.

Ozračje sukoba dviju zajednica prenijelo se i na društvene mreže gdje su se s obje strane zaredali pozivi na osvetu.

Netanyahu je u takvim prilikama pozvao vladu na oprez zbog opasnosti od širenja sukoba.(Hina/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene