Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostavljali mu odjeću

Šestero optuženo zbog skrivanja haškog osumnjičenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine podignulo je optužnicu protiv šest osoba zbog pomaganja u skrivanju Stojana Župljanina.

On je optuženo na Međunarodnome kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) za kaznena djela protiv čovječnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predmet 'Stanišić i Župljanin' Haag od Vlade za 15 dana traži Registar branitelja Slika nije dostupna Haag traži Registar branitelja Registar branitelja: Srpsko oružje u Haagu?

U optužnici se navodi da su optuženi Župljaninu novčano pomagali, dostavljali mu odjeću i druge potrepštine, pomagali mu u pribavljanju lažnih dokumenata o identitetu, održavali s njim vezu, obavještavali ga o potrazi za njim, organizirali tajne sastanke i omogućavali mu komunikaciju.

>> Pokrenuta istraga protiv jataka haaškog optuženika Župljanina

Pošto je u siječnju 2008. pobjegao policiji u Nišu, Župljanin je pronašao utočište u Vojvodini. Ondje se skrivao u svojemu stanu do uhićenja u lipnju 2008. godine.

Stojan Župljanin i Mićo Stanišić optuženi su po osobnoj i zapovjednoj odgovornosti za progone, ubojstva, mučenje i deportacije bosanskih muslimana i Hrvata u mnogim dijelovima BiH od travnja do prosinca 1992., kad su srpske snage provele glavninu etničkog čišćenja s područja današnje Republike Srpske.(Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene