Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća žičare na skijalištu Sugarloaf

VIDEO: 200 skijaša sat i pol vremena visjelo na žičari na -12

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na skijalištu planine Sugarloaf u američkoj saveznoj državi Maine dogodila se nesreća na žičari u kojoj je osam osoba ozlijeđeno, a više od 200 ih je sat i pol ostalo zarobljeno na sjedalima, na temeperaturi od -12 Celzijevih stupnjeva i jakom vjetru.

Žičara stara 35 godina bit će zamijenjena nakon nesreće koja se dogodila u utorak, a u kojoj je ozlijeđeno osam skijaša, među kojima je bilo troje djece, piše AP.

Pročitajte i ovo Besplatna žičara za sve posjetitelje Sljemena Besplatna vožnja FOTO Pogledajte gužve na sljemenskoj žičari: Građani od jutra pohrlili na uživanje u snijegu Ilustracija Pokrenuta istraga Drama na austrijskom skijalištu: Kabina žičare se otkinula i pala usred ničega, otkriven i uzrok

Kada je čelično uže žičare iskliznulo iz kolotura, palo je pet sjedala sa osam skijaša. Pri padu s visine 5 do 6 metara na zamrznuto tlo, ozlijedili su se, dok su drugi ostali zarobljeni na zaustavljenoj žičari, kazali su pripadnici hitnih službi okruga Franklin za TV mrežu ABC News.

Ozlijeđeni su ubrzo prebačeni u bolnicu u obližnjem Farmingtonu, udaljenom 45 minuta od skijališta. Nitko od ozlijeđenih nije u kritičnom stanju, a jedan je prebačen helikopterom u bolnicu u Portlandu, rekla je predstavnica bolnice.

Predstavnik skijališta Sugarlaof, rekao je da je u trenutku nesreće na žičari bilo 220 skijaša, te da su svi evakuirani u roku od 90 minuta.

Evakuirani skijaši žalili su se na pothlađenost, jer je temperatura od -12 Celzijevih stupnjeva što je uz vjetar od 70 km/h imalo učinak kao da je -22 C.

Sugarloaf je visok 1291 metar i druga je najviša planina u Maineu, s obiljem snijega i jednim od većih skijališta na Istočnoj obali SAD-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene