Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravična pogreška

Otkazivali mu organi dok je 6 sati čekao pregled

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stewart Fleming stigao je u bolnicu 12. prosinca nakon što ga je tamo poslao njegov liječnik jer organizam nije reagirao na liječenje antibioticima. Iako je na uputnici imao oznaku za hitan pregled zbog velike gužve na red je čekao šest sati. Preminuo je dva tjedna nakon što je primljen u bonicu.

Fleming je tjedan dana imao simtome slične gripi, a nakon pregleda liječnik opće prakse prepisao mu je antibiotike. Nakon što terapija nije uspjela hitno ga je uputio na pregled u bolnicu, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Katarina Jusić i Davor Štimac - 2 ''Radit ćemo pojačano'' Ravnatelj KBC-a Rijeka otkrio koliko biste mogli čekati na pregled u toj bolnici nakon potpune aktivacije zdravstva

Dok je 37-godišnjak u bolovima šest sati čekao na pregled njegov je organizam polako otkazivao. Kada je konačno primljen u bolnicu u Gillinghamu, u Velikoj Britaniji, liječnici su utvrdili da se nalazi u stanju opasnom po život. Iako su pokušali napraviti sve da ga spase infekcija koja mu je zahvatila srce proširila se na bubrege i jetru.

Tjedan dana nakon što je primljen u bolnicu amputirana mu je noga. Kako bi ga pokušali spasiti liječnici su izazvali umjetnu komu. No bilo je kasno, preminuo je tjedan dana kasnije. 

Bolnica se u izjavi ispričala obitelji zbog dugog čekanja na prijem u bolnicu i pregled kod specijaliste. Opravdavaju se velikom gužvom, ali 42-godišnja Sarah, Stewartova supruga nije zadovoljna njihovim objašnjenjem. 

'Zašto je morao čekati toliko da ga pregledaju? Nismo trebali čekati, trebali su ga odmah primiti. Kad sam došla do recepcije s uputom liječnika da ne mora čekati, rekli su mi samo da se vratim na kraj reda', rekla je Sarah Fleming.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene