Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beskrupulozna lakomost

Šest godina glumio mrtvu majku radi zarade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz New Yorka optužen je za nevjerojatnu prijevaru, nakon što je punih šest godina glumio svoju mrtvu majku, oblačeći se kao ona, kako bi se domogao 115 tisuća dolara.

Thomas Prusik-Parkin, inače 49-godišnjak, nosio je periku, velike količine šminke i starinsku suknju te štap, kako bi što vjernije oponašao svoju preminulu majku, a čak je optužen da je imao i drugog pomoćnika, koji je glumio 'nećaka' njegove majke, piše Daily Mail. Isto tako, Prusik je pogrebnom poduzeću dao krivi broj socijalnog osiguranja svoje majke Irene Prusik, kako se njezino ime ne bi pojavilo u vladinim bazama podataka.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Policija je Prusika uhitila u ponedjeljak i protiv njega podnijela kaznenu prijavu za prijevaru, krivotvorenje i urotu, kojom se on htio domoći gore spomenutog novca. 'Majku sam držao na rukama dok je umirala i pustila svoj posljednji dah, stoga, ja jesam moja majka', rekao je policajcima Prusik prilikom uhićenja. Majka mu je umrla 2003. u dobi od 73. godine, a nakon njezine smrti, sin se pobrinuo da joj se zametne svaki trag te je mjesečno prikupljao 700 dolara od socijalnog u njezino ime.

Optužen je kako je, glumeći svoju majku, proglasio osobni bankrot, kako bi mogao podići 39.000 dolara gradske pomoći, kako bi mogao plaćati najamninu za svoj stan. U svemu je navodno imao i pomoćnika, 47-godišnjeg Miltona Rimola, koji je glumio nećaka njegove majke, koji joj je pomagao. Policija je i protiv Rimola podigla kaznenu prijavu za sudjelovanje u uroti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene