Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U bolnici

Šešeljevo zdravstveno stanje stabilno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja, kojemu se pred Haaškim sudom sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, stabilno je i trenutačno nema nikakvih naznaka da mu je ugrožen život, izjavila je glasnogovornica suda Nerma Jelačić, pozivajući se na medicinsku dokumentaciju u posjedu suda.

Šešelj je, kako je u subotu pripćeno iz Srpske radikalne stranke, u petak navečer prebačen iz haaškoga pritvora u bolnicu u Leidenu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Jelačić je u priopćenju navela kako se Šešelju pruža zdravstvena njega najviše razine koja je na raspolaganju svim pritvorenicima u pritvorskoj jedinici Ujedinjenih naroda u Den Haagu.

‘Zbog povjerljive prirode informacija o zdravstvenom stanju, u skladu s međunarodnim standardima, uključujući i standarde Međunarodnog odbora Crvenog križa, nismo u mogućnosti objaviti pojedinosti o Šešeljevu zdravstvenom stanju, osim ako se on izričito i u pisanome obliku složi s objavljivanjem takvih informacija. U ovom slučaju, on je odbio to odobriti’, stoji u priopćenju.

Tajništvo suda, dodaje Jelačić, kontinuirano obavještava Šešeljevu suprugu o zdravstvenom stanju njezina muža, a osim toga, neke informacije pružaju se i njegovu pravnom savjetniku Dejanu Miroviću.

‘Na kraju, napominjem da su nizozemske vlasti zadužene za sigurnost pritvorenika ukoliko su oni izvan pritvorske jedinice Ujedinjenih naroda. Iz sigurnosnih razloga, oni primjenjuju stroge protokole za kontaktiranje s pritvorenim osobama u takvom okruženju. To je razlog zašto se lokacija na kojoj se pritvorena osoba nalazi drži u tajnosti i pristup njemu strogo je ograničen’, zaključuje se u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Kasno sinoć operiran Splitski gradonačelnik završio u splitskoj bolnici: Operirao ga SDP-ovac, asistirao HSP-ovac Vojislav Šešelj Patnje srijemskih Hrvata Prvi puta obilježen početak progona u kojem je 40.000 Hrvata moralo napustiti svoje domove

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene