Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima 10 sati za iznošenje obrane

Šešelj sutra na Haškom sudu iznosi završnu riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šešelj je zbog zdravstvenog stanja tri puta izlazio iz pritvora Haškog suda.

Vojislav Šešelj (58), predsjednik Srpske radikalne stranke, ne želi odgoditi završnu riječ na suđenju u Haškom sudu, planiranu za sutra i četvrtak, donosi srpski portal Blic.rs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izuzet danski sudac Šok u Haagu: Suđenje Šešelju ide ispočetka?! Slika nije dostupna Huškački govori Tužitelji: Riječi su bile Šešeljevo oružje mržnje

'Rekao je da mu zdravstveno stanje nije promijenjeno od petka, kada su mu zamijenjene elektrode u aparatu, ali da hoće održati završnu riječ. To mu je jako važno, jer to smatra kao najvažniji dio suđenja. Nadamo se da će imati snage. Do sada nikada nije bilo odugovlačenja zbog njegovog zdravstvenog stanja', izjavila je za 'Blic' Vjerica Radeta iz SRS-a.

Nerma Jelačić, glasnogovornica Međunarodnog suda u Hagu, kaže da do sada nisu dobili nikakav nagovještaj od Šešelja da će tražiti odgodu zbog zdravstvenog stanja. Podsjeća da je Šešelj zbog zdravstvenog stanja tri puta izlazio iz pritvora Haškog suda, siječnju, zatim u veljači, kada nije prespavao u bolnici, i sada, u petak.

Vjerica Radeta kaže da Šešelj ima 10 sati za iznošenje obrane, iako je tražio deset dana. 'Uvjereni smo da će on to odlično odraditi. Ne želi da priča telefonom o svojoj obrani, jer ga prisluškuju', ističe Radeta.

Nadležni haški tužitelj Mathias Marcussen u slučaju Šešelja zatražio je kaznu zatvora od 28 godina za lidera radikala. Također da ga suci proglase krivim po svih devet točaka optužnice. Šešelj je optužen za progon nesrba na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportaciju i prisilno premještanje, kao i za kršenje zakona i običaja ratovanja - ubojstva, mučenje, okrutno postupanje, bezobzirno razaranje sela ili pustošenje koje nije opravdano vojnom nuždom, uništavanje vjerskih objekata i pljačkanje javne ili privatne imovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene