Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proces za nepoštivanje suda

Šešelj: 'Izjavljujem da nisam kriv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešelj, vođa Srpske radikalne stranke komu se pred Haaškim sudom sudi pod optužbom za zločine počinjene u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1994., u postupku za nepoštivanje suda izjasnio se da nije kriv.

'Izjavljujem da nisam kriv', rekao je Šešelj na raspravi u haaškoj sudnici sazvanoj zbog nepoštivanja suda. Raspravno vijeće ICTY-a odlučilo je 11. veljače na zahtjev Tužiteljstva do daljnjega prekinuti suđenje vođi srpskih radikala, a za nepoštivanje suda je optužen jer je u svojoj knjizi iz studenoga 2007. 'svjesno i namjerno' objavio imena i druge osobne podatke troje zaštićenih svjedoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog nepoštivanja privatnosti Facebook napustilo 30 tisuća članova Slika nije dostupna Otkrio zaštićene svjedoke Vojislav Šešelj ponovno optužen zbog nepoštovanja suda

Šešelj je, po optužnici podignutoj 21. siječnja, također objavio i odlomke pisane izjave jednog od tih svjedoka iako je znao da je Haaški sud, odlukama iz 2003. i 2005., zabranio da se te izjave objelodane. Prije nego je rekao da se ne osjeća krivim, Šešelj je zahtijevao da se javno pročita cijela optužnica, uključivo i dijelove skrivene od javnosti, kao što je naziv knjige u kojoj su objavljeni podatci o zaštićenim svjedocima.

>> Za 6. godišnjicu zatočeništva Šešelj priređuje slavlje

Šešelj je prvi haaški optuženik za ratne zločine komu se sudi i zbog nepoštivanja suda, z što je propisana zatvorska kazna do sedam godina, novčana do 100.000 eura ili obje. Šešelj je 24. veljače 2003. dragovoljno otišao u Den Haag, a 25. ožujka se očitovao da nije kriv ni po jednoj točki optužnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene