Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne treba strahovati'

Rjabkov: 'Nema razloga za bojazan, krimski scenarij u jugoistočnoj Ukrajini se neće dogoditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova poručio je da ne treba strahovati da će Moskva pokušati zauzeti jugoistočnu Ukrajinu pošto je anektirala Krim.

Moskva ne planira krimski scenarij za jugoistočnu Ukrajinu, rekli su ruski dužnosnici i kritizirali nove europske sankcije protiv ruskih dužnosnika za koje drže da su uvedene po nalogu Washingtona i da ne neće pridonijeti stabilizaciji Ukrajine.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Ruski vojnici Novo novačenje Građanima stigli pozivi za vojsku, uvjeravaju ih da neće ići u ratne sukobe: "Imamo dovoljno dobrovoljaca"

"Umjesto da prisile kliku iz Kijeva da sjedne za stol s jugoistočnom Ukrajinom kako bi pregovarali o budućem ustroju zemlje, naši partneri postupaju po nalogu Washingtona novim neprijateljskim potezima protiv Rusije", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Donjeck: Eksplozija šok bombe, ima ranjenih!

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov poručio je u utorak da ne treba strahovati da će Moskva pokušati zauzeti jugoistočnu Ukrajinu pošto je anektirala Krim.

"Naglašavam da nemamo namjeru ponoviti tzv. krimski scenarij u jugoistočnoj Ukrajini. Nema razloga za takve bojazni", rekao je.

Ruski ministar financija Anton Siluanov rekao je u utorak da ne očekuje nikakve posljedice za ruske tvrtke zbog novih američkih sankcija.

Europska unija uvela je u utorak sankcije protiv još 15 ruskih i ukrajinskih državljana. Na 'crni' popis osoba kojima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje u EU dodani su zamjenik premijera Dmitrij Nikolajevič Kozak, zamjenica predsjednika Dume Ljudmila Ivanovna Švecova, načelnik glavnog stožera Valerij Vasiljevič Gerasimov te vođe separatista Andrej Purgin i Denis Pušlin.

Nove sankcije SAD-a obuhvatiti će pojedince, poduzeća i ruski uvoz vojne opreme

SAD je u ponedjeljak uveo sankcije protiv još sedmero ruskih državljana i 17 tvrtki. Sankcije su uveli i Japan i Kanada. Američki predsjednik Barack Obama rekao je da će Washington novim sankcijama ciljati izvoz neke visokotehnološke robe u Rusiju. Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je na to da će Rusija vlastitim proizvodima zamijeniti proizvode koje uvozi obrambena industrija, a koje izgubi zbog sankcija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene