Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otrovan špijun i njegova kći

Moskva oštro odgovorila britanskoj premijerki: ''London nam je uskratio pristup materijalima''

Sergej Lavrov (Screenshot: AP)
Sergej Lavrov (Screenshot: AP)
Aktualno Galerija Sergej Skripal u teškom je stanju (Foto: AFP) Sergej Skripal u teškom je stanju (Foto: AFP) Foto: Afp Sergej Lavrov (Foto: AFP) Sergej Lavrov (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Sergej Lavrov (Screenshot: AP) Galerija 1/3 >>
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov odgovorio je na rok koji je Rusija dobila od britanske premijerke Therese May da objasni svoju ulogu u trovanju bivšeg dvostrukog špijuna i njegove kćeri u Engleskoj.

Sergej Lavrov na konferenciji za medije koju je održao u utorak rekao je da Rusija nije povezana s trovanjem bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala te da očekuje od Londona da odgovori na zahtjev Moskve za otvaranjem istrage trovanja Skripalove kćeri jer je ona ruska državljanka, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Sergej Lavrov Pozvao na oslobađanje svih talaca "To je izravna prijetnja međunarodnom miru": Lavrov oštro osudio napade Britanije i SAD-a

Međutim, naglašava, London im je već uskratio pristup materijalima povezanima sa slučajem trovanja, odnosno da tragove otrova koje su prikupili nisu htjeli ustupiti Rusima na provjeru.

Dodao je da slučaj Skripal podsjeća na slučaj špijuna Litvinenka koji je također bio otrovan na teritoriju Velike Britanije.

Podsjetimo, britanska premijerka Theresa May u obraćanju parlamentu u ponedjeljak navečer rekla je da Moskvi daje rok do utorka navečer, da dostavi objašnjenja Organizaciji za zabranu kemijskog oružja (OPCW). U slučaju da Moskva ne da uvjerljiv odgovor, "smatrat ćemo da se radi o ruskoj ilegalnoj upotrebi sile protiv Velike Britanije''.

Nakon Lavrovljeva obraćanja sastaje se britanski vladin odbor Cobra u kojem su ministri i čelnici zaduženi za sigurnost.

Sergej Lavrov (Screenshot: AP) Sergej Skripal u teškom je stanju (Foto: AFP) Foto: Afp

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene