Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Separatisti u Abhaziji srušili gruzijski špijunski zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protuzračna obrana Abhazije srušila je nedjelju jednu gruzijsku bespilotnu špijunsku letjelicu, rekao je šef abhaških oružanih snaga, Anatolij Zajcev.

"Naše oružane snage su srušile špijunski zrakoplov gruzijskih oružanih snaga iznad okruga Gali, na administrativnoj granici s Gruzijom", rekao je Zajcev na državnoj ruskoj televiziji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođena odluka Očekivanja Gruzije i Crne Gore za članstvo u NATO pale u vodu Slika nije dostupna Najveća akcija ikad Rusija pomiče svoje državne granice

Zajcev je rekao da su vlasti Abhazije više puta upozoravale Gruziju o nedopustivosti narušavanja zračnog prostora.

Ovo je drugi sličan incident ove godine, nakon što je 18. ožujka protuzračna obrana Abhazije srušila gruzijsku bespilotnu letjelicu, što je Tbilissi demantirao.

Abhazija je početkom 1990. jednostrano proglasila neovisnost, a do sada ju niti jedna zemlja nije priznala, ali je ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno naredio svojoj vladi da surađuje s vlastima Abhazije i Južne Osetije, posebice u gospodarskom području.

Europska unija je u petak pozvala Rusiju da ne primijeni odluku pojačanja veza s Abhazijom i Osetijom.

Sjedinjene Države su tražile od Moskve da poništi odluku donijetu bez dogovora s gruzijskom vladom.

Nakon presedana Kosova, gruzijski čelnici strahuju da bi Moskva mogla priznati neovisnost Abhazije. Oni su ocijenili da je ruska odluka novi, iznimno opasan korak prema pripojenju dijelova Gruzije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene