Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na strani agresora

Separatist koji je srušio zrakoplov bio u vojsci Republike Srpske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igor Girkin u BiH je bio od studenog 1992. do ožujka 1993. godine. Za to vrijeme naučio je, ispričao je za jedan tjednik, kako se na službi ne smije piti.

Vođa separatista u Ukrajini, koji je preuzeo odgovornost za rušenje malezijskog zrakoplova, borio se na strani agresora u BiH, izvijestila je novinska agencija Patria.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Na nekoliko tjedana "Ne smije biti sumnje": NATO premješta izviđačke zrakoplove i vojnike bliže Ukrajini

Riječ je o Igoru Girkinu, poznatom i po imenu Igor Ivanovič Strelkov, veteranu proruskih i prosrpskih ratova protiv muslimana u BiH i Čečeniji. U službenoj biografiji istaknuo je da se u ratu u Bosni i Hercegvini borio na strani Vojske Republike Srpske.

Prije informacije o rušenju zrakoplova u kojoj je poginulo 298 ljudi, Gorkin se na Twitteru pohvalio da su njegove snage srušile vojni avion.

Svijet traži odgovore: Spasioci pronašli 181 tijelo! Poginula jedna cijela obitelj

'Na području Toreza srušili smo An-26. Leži negdje u rudniku 'Napredak'. Upozorili smo vas - nemojte letjeti našim nebom. A postoji i snimka pada ptice. Ptica je pala nedaleko rudnika, rezidencijalno područje nije ometano. Civili nisu ozlijeđeni', pisalo je u tweetu koji je kasnije izbrisan.

Twitter je iskoristio i kako bi obavijestio da se na strani separatista odgovornih za obranje zrakoplova bore i Srbi.

'Srbi se uspešno bore pod komandom Bratislava Živkovića. Srpski borci nemaju gubitke. Nedavno je nova grupa pojačanja stigla iz Srbije. Odred 'Jovan Šević' je porastao i sada broji 35 dobrovoljaca. Od sada im se obraćamo kao “Slovenskom odredu”, pošto pored Srba ima još dobrovoljaca iz drugih slovenskih država', napisao je.

Na letu MH17 bili su znanstvenici na putu za konferenciju o AIDS-u

Girkin je u BiH ratovao od studenog 1992. do ožujka 1993. godine, a svoja sjećanja na to razdoblje prvi put je objavio u jednom ruskom tjedniku 1998. godine.

'Jedno od glavnih pravila koje sam naučio u Bosni je bilo to da se na službi ne smije piti. Prvi moji dojmovi iz bivše Jugoslavije su bili da taj rat nalikuje na 'veliki Bejrut'. Kad sam došao u Bosnu, ondje se mnogo pilo od čega je bilo samo štete', ispričao je tada, a prenosi fokus.ba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene