Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugodna putovanja

Seosko okruženje i otmjeni luksuz vrlo blizu jedno drugome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrlo kratkom roku moguće je iskusiti otmjeni luksuz s jedne strane, a s druge jednostavno seosko okruženje za odmor.

I onima koji inače nisu ljubitelji sela i teško im je zamisliti kako daleko od grada i vreve provode odmor, ugodno će biti u malom mjestu Paha blizu slovenskog grada Otočac.

Entuzijazam kojim goste dočekuje vlasnik zidanice (svojevrsne kleti nadograđene objektom za boravak), uz pozdravni govor s pogačom i cijelom pričom o vinu cviček te popratnom degustacijom, potaknut će vas da se predomislite oko preferiranja gradskog nad seoskim odmorom.

Pojedine zidanice nalaze se u sasvim udaljenom području sela. Izgledom podsjećaju na stare kleti u kojima se radilo i ispijalo vino, a zapravo su sasvim diskretno ispunjene modernim uređajima koji nam olakšavaju život - npr. električnim pećnicama, radijatorima, televizorima, perilicama za rublje... Baš sve što naviklima na suvremeni komfor treba da bi se mogli opustiti, a u blizini su lokalni restorani s kojima vlasnici zidanica surađuju i nude popust za njihove goste.

S druge strane, također u blizini hrvatsko slovenske granice se nalazi i skriveni luksuz koji je dio udruženja dvoraca Relais&Chateaux.

Sasvim nedaleko hrvatske granice sa Slovenijom, nalazi se idealno mjesto za bijeg u romantiku. Na otočiću u sredini smaragdne rijeke Krke, smjestio se je jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji - dvorac Otočec koji je 2009. godine primljen u prstižno udruženje dvoraca Relais&Chateaux.

Bajkovita slika dvorca, opasanog snažnim dvorskim zidinama, prekrasno se dopunjuje prelijepim zelenim parkom, koji nudi ugodnu sijenu tijekom vrućih ljetnih dana. Duh prošlosti, utkan u dvorske prostore, na svakom koraku primjereno se prepliće s ritmom suvremenosti. Osim za jednodnevni odmor, dvorac je namjenjen i za vjenčanja, ali i sastanke organizacije Lions club.

Položajem na otočiću u sredini rijeke Krke, zgrada dvorca i okolni park čine jedan od ambijentalno najslikovitijih prizora u Sloveniji, koji spadaju u kulturne i prirodne znamenitosti. Izvorno se dvorac spominje još 1252. godine, kao dio freisinško dolenjskoga posjeda, kojim su upravljali njezini ministri, plemići Werde, vitezovi s otoka. Sljedećih stoljeća, dvorac je mijenjao svoj izgled i bio u vlasništvu brojnih plemićkih obitelji, a danas u njegovorm izvorno obnovljenom ambijentu u duhu gotike i renesanse, kraljuje jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji koji je ugostio brojne slavne osobe, poput Piercea Brosnana, Matthewa Perryja, a zanimljiv je bio i posjet nekada popularne skupine The Kelly Familiy koja je ondje odsjela prije koncerta u Zagrebu i na taj način izbjegla brojne novinare koji su ih čekali ispred jednog zagrebačkog hotela u kojem su trebali odsjesti.

U neposrednoj blizini hotela Otočec, u meku valovitu oblast, smješteno je golf igralište s 18 rupa. Jedno je od najduljih slovenskih igrališta s parom 72, ukupne dužine 6200 metara, s 26 pjeskovitih i 6 vodenih zapreka te pet odbijališta na svakom polju za igru. Jednako je zanimljivo za profesionalce i za amaterske igrače višeg ranga, kao i za manje iskusne golfere. Za trening su raspoloživi profesionalni učitelji, a moguće je unajmiti opremu pa i organizirati turnir.

Ne treba ići daleko da biste iskusili jednostavnost i ugodu sela i raskoš luksuza u kratkom vremenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene