Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Senatoru Kennedyu uspješno operiran tumor na mozgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Operacija uklanjanja zloćudnog tumora na mozgu senatora Edwarda Kennedya bila je uspješna i on ne bi trebao trpiti trajne posljedice tog zahvata, izjavio je njegov kirurg.

I sam 76-godišnji pacijent, koji je bio budan tijekom zahvata, izrazio je zadovoljstvo ishodom, po riječima obiteljskog glasnogovornika. "Osjećam se sjajno", rekao je Kennedy poslije operacije i dodao "mislim da ću to i sutra ponoviti".

Pročitajte i ovo Ilustracija Novo istraživanje Prvi pacijenti primili revolucionarni tretman: "Koristimo imonuloški sustav pacijenta za borbu protiv zloćudne bolesti" Provjereno: djevojka Barbara - 1 Ministar udario kontru "Ne mogu, ne mogu, teško mi je": Teška bolest potpuno im je promijenila život, a država ih je stavila pred nemoguć izbor

"Sa zadovoljstvom mogu izvijestiti da je operacija senatora Kennedya bila uspješna i da smo postigli cilj", rekao je neurokirurg dr. Allan Friedman u priopćenju objavljenom nakon operacije.

Operacija, koja je trajala tri i pol sata, obavljena je u Medicinskom centru Sveučilišta Duke, u Durhamu, Sjeverna Karolina.

Friedman, jedan od najpoznatijih neurokiruga u SAD-u, operaciju je nazvao "tek prvim korakom" u planu Kennedyeva liječenja, koje uključuje zračenje i kemoterapiju u Općoj bolnici Massachusetts u Bostonu.

Kennedy je već 46 godina jedan od najutjecajnijih demokrata u Senatu SAD, poznat po nadimku "Lav Senata" zbog energičnih nastupa i zdušnog zalaganja za svoje zakonske prijedloge, većinom vezane uz socijalna pitanja.

Pozlilo mu je 17. svibnja dok je šetao pse u svojoj rezidenciji u Hyannisportu, na Cape Codu u Massachusettsu, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu.

U bolnici Massachusets u Bostonu liječnici su mu nakon biopsije dijagnosticirali zloćudni gliom na mozgu, a kao terapiju tada su spominjali zračenje i kemoterapiju, ne i operaciju.

Edward Kennedy pripada jednoj od politički najmoćnijih obitelji u SAD-u, nerazdvojno vezanoj uz Demokratsku stranku. Najmlađi je od četvorice braće od kojih su dvojica ubijena u političkim atentatima.

Njegov najstariji brat Joseph poginuo je u II. Svjetskom ratu, John F. Kennedy - 35. predsjednik SAD-a ubijen je u atentatu 1963., a senator i bivši ministar pravosuđa Robert F. Kennedy ubijen je u atentatu 1968., dok je sudjelovao u utrci za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene