Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj blokade?

SAD: Senatori postigli dogovor o proračunu, na potezu Zastupnički dom Kongresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Senatu je postignut dogovor o saveznom proračunu, kojim bi se okončala djelomična blokada rada američke državne uprave i uklonila opasnost od tehničkog bankrota. No, osim Senata, o dogovoru treba glasati i Zastupnički dom Kongresa.

Američki senatori uspjeli su se dogovoriti o izlasku iz krize, nekoliko sati prije isteka roka za podizanje granice zaduživanja, rekli su u srijedu republikanski zastupnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obamu čeka novi problem 17. listopada Državna služba ostala bez plaće od New Yorka do Aljaske Slika nije dostupna Velika bitka u Kongresu Amerika bez proračuna, slijedi paraliza državne uprave

Republikanski senatori sastali su se prijepodne kako bi potvrdili odredbe tog dogovora koji su postigli vođa republikanaca Mitch McConnell i čelnik demokratske većine Harry Reid, dodaju ti zastupnici.

>> Amerikancima je dosta: Otkazuju im vjenčanja, kasne s liječenjem pacijenata...

'Koliko sam shvatila, dogovorili su se', rekla je za AFP Kelly Ayotte, senatorica iz New Hampshirea.

Njezin kolega iz Tennesseeja Bob Corker potvrdio je da je dogovor postignut. 'Po mojim spoznajama (...) da', rekao je, odgovarajući na pitanje o postizanju dogovora kojim se treba prekinuti političko-proračunska blokada koja u Washingtonu traje od 1. listopada.

Još oko podneva je vladala nesigurnost u vezi s upućivanjem nacrta zakona u Kongres. Njegova oba doma trebaju prihvatiti taj tekst prije nego ga potpiše predsjednik Barack Obama.

'Nije odlučeno kada i kako će se mogući dogovor u Senatu dati na glasovanje u Predstavnički dom', rekao je Michael Steel, glasnogovornik republikanskog predsjednika tog doma Johna Boehnera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene