Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije plaćao porez

Senat potvrdio Geithnera za ministra financija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Senat potvrdio je imenovanje predsjednika banke Federalnih rezervi u New Yorku, Tima Geithnera na dužnost ministra financija, ključnu u naporima za obuzdavanje gospodarske krize u zemlji.

Geithner (47), potvrđen je sa 60 glasova za i čak 34 protiv, zbog snažnog protivljenja republikanskih, ali i nekih demokratskih senatora, vezano uz njegove probleme s neplaćenjem poreza, koji bi mu u manje teškim vremenima sigurno srušili kandidaturu. Odmah nakon potvrde u Senatu Geithner je položio prisegu pred potpredsjednikom države Joeom Bidenom u nazočnosti predsjednika Baracka Obame.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

>> Kandidat za ministra financija nije plaćao porez

'Nalazimo se u trenutku maksimalnog izazova za naše gospodarstvo i našu zemlju. Naš program je djelovati brzo kako bi pomogli da predsjednik učini ono što je zemlja od njega zatražila', rekao je Geithner nakon prisege.Brza prisega Geithera, čije se senatsko saslušanje produljilo nakon inauguracije, znak je da Obama želi što prije kompletirati svoj ekonomnski tim, kako bi zajednički lobirali za kongresnu potvrdu plana gospodarskih poticaja vrijednog 825 milijardi dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene