Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Segolene Royal traži poništavanje stranačkih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici bivše francuske predsjedničke kandidatkinje Segolene Royal službeno su zatražili od Socijalističke stranke da poništi izbore za stranačkog čelnika održane u petak, objavljeno je u utorak na internetskim stranicama lista Le Monde.

U skladu s još uvijek valjanim službenim rezultatom izbora, osvojila ih je gradonačelnica Lillea Martine Aubry, pobijedivši Royal za 42 glasa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pariz: U debati Sarkozyja i Royal "frcale iskre" Slika nije dostupna Francuska: Bitka za neodlučne birače

'Način na koji su provedeni izbori prouzročio je ogorčenost među članovima naše stranke, s obzirom na brojne potvrđene nepravilnosti i malu razliku u broju osvojenih glasova između dviju kandidatkinja', rekao je predstavnik Segolene Royal u izbornome povjerenstvu koje provjerava navode o neregularnostima.

Trinaestočlano povjerenstvo s radom je počelo u ponedjeljak. U utorak bi se trebali iznijeti zaključci vijeća Socijalističke stranke, koje će potom i donijeti konačnu službenu odluku o potencijalnoj organizaciji novih izbora ili potvrdi Martine Aubry za prvu ženu predsjednicu ove stranke. S obzirom na činjenicu da Aubry i njezini saveznici u vijeću imaju veliku većinu, očekuje se da gradonačelnica Lillea bude i službeno proglašena novom predsjednicom Socijalističke stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene