Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Segolene Royal obećala paket socijalnih mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalistička kandidatkinja na francuskim predsjedničkim izborima Segolene Royal obećala je paket socijalnih mjera među kojima su povećanje minimalne plaće i najnižih mirovina, prema njezinu predsjedničkom programu koji je objavljen u nedjelju malo prije njezina nastupa na jednom velikom stranačkom skupu.

Royal je usto istaknula da će, bude li izabrana, raditi na osnivanju "središta za pojačanu edukaciju, bude li potrebno i s vojnim osobljem" radi "suzbijanja malodobničke delinkvencije", kao i na osnivanju "građanske porote" radi "uvođenja demokracije u sve jedinice lokalne samouprave".

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

Ta su dva prijedloga koja je iznijela prije nekoliko mjeseci bili na
meti kritika čak i iz redova njezine stranke.

Royal je predložila da se minimalna plaća poveća na 1.500 eura "čim prije tijekom mandata" pobijedi li na predsjedničkim izborima koji se trebaju održati u travnju i svibnju. Minimalna plaća trenutačno iznosi 1.254,28 eura. I "male mirovine" će "porasti za 5 posto", prema njezinu programu.

Segolene Royal treba tijekom popodneva nastupiti pred više tisuća simpatizera na skupu u Villepinteu kod Pariza koji se smatra presudnim za njezinu predizbornu utrku, dok je njezin tabor zabrinut zbog sve veće popularnosti koju, prema anketama, uživa njezin protivnik iz desnog tabora, ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene