445072
445072
445072
445072
445072

'Teroristički napad na Veliku Britaniju samo je pitanje vremena'

  • , 31.07.2016., 14:49
  • Autor:
  • komentara

Nije upitno hoće li biti terorističkog napada u Velikoj Britaniji, već je pitanje samo - kada, upozorio je šef Metropolitan policije, Bernard Hogan-Howe.

 
 
 
 
Vježba londonske policije, arhiva (Foto: AFP)
Vježba londonske policije, arhiva (Foto: AFP)

'Ne mogu obećati da napada neće biti, usprkos svemu što poduzimamo', napisao je u osvrtu za Mail on Sunday.

Govoreći o posljednjim terorističkim napadima u Europi, poručio je: 'Osjećam i razumijem taj strah, a kao policajac znam da želite da vas uvjerim da takvih napada neće biti, da ćemo ih spriječiti. Bojim se da to ne mogu obećati. Prijetnja našoj sigurnosti ozbiljna je već dvije godine. To znači da je vjerojatnost za napad velika - mogli bismo reći nije pitanje hoće li ga biti nego kada.'

Pojašnjavajući što je to sve što policija i sigurnosne službe rade kako bi zaštitile građane, napisao je kako su do sada raskrinkane mnoge zavjere terorista i pokušaji napada. Na stotine dodatnih policajaca prošlo je obuku kako bi bili spremni u slučaju da se dogodi napad poput onoga u Parizu.

'Ponosan sam što je London ostao neprijateljski grad za teroriste i mjesto koje mnogi ljudi žele posjetiti. Pomozite nam da tako i ostane - budite naše oči i uši protiv terora. Čini se da živimo u mračnim vremenima, vremenima očaja, i ja to ponekad osjećam, ali nećemo postati poput njih, nećemo mrziti, nećemo biti prestrašeni i zbog toga nikada neće pobijediti', poručio je svojim sugrađanima šef londonske policije a prenosi Independent.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se