Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usmjeren na SAD i Rusiju

Šef IAEA-e poziva na nuklearno razoružavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju Mohamed ElBaradei pozvao je na drastično smanjenje atomskog oružja u članku objavljenom u njemačkom dnevniku Sueddeutsche Zeitung.

ElBaradei je pozvao SAD i Rusiju da 'smanje svoje arsenale na 1.000 ili čak 500 bojevih glava'. Također je zatražio da stupi na snagu Sporazum o potpunoj zabrani nuklearnih pokusa budući da taj potez već 'dugo kasni', te da se pokrenu pregovori oko sporazuma za okončanje proizvodnje fisijskog materijala za nuklearno oružje.

Pročitajte i ovo Donald Trump Opasne izjave Može li Trump ostvariti svoje prijetnje oko NATO-a ako pobijedi? Čak dvije trećine članica nije u dobroj poziciji, ali ima jedna caka stara nekoliko mjeseci Slika nije dostupna Direktor IAEA: 'Potpuno zabranite nuklearno oružje'

'Jedini način da se spriječi širenje, a zatim i korištenje nuklearnog oružja jest taj da ga se riješimo', napisao je ElBaradei za posebno izdanje lista uoči godišnje međunarodne konferencije o sigurnosti koja se održava u Muenchenu 7. i 8. veljače. ElBaradei je također rekao da je 'vrlo ohrabren' pozivom američkog predsjednika Baracka Obame na ukidanje nuklearnog oružja u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene