Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primirje samo na papiru

Sedam ukrajinskih vojnika ubijeno u napadu separatista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam ukrajinskih vojnika ubijeno je kada je granata koju su ispalili separatisti pogodila njihov oklopni transporter nedaleko od zračne luke u Donecku u istočnoj Ukrajini, izjavio je u ponedjeljak vojni glasnogovornik.

To je najveći broj stradalih ukrajinskih vojnika u jednom incidentu otkako je započelo primirje 5. rujna.

Pročitajte i ovo NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!" 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet?

"Sedmorica (Ukrajinaca) su ubijena kasno sinoć nedaleko od zračne luke u Donecku", kazao je za Reuters glasnogovornim Andrij Lisenko.

'Apsolutno smo zainteresirani za normalizaciju tih odnosa, ali nismo ih mi uništili'

Juri Birjukov, savjetnik predsjednika Petra Porošenka, objavio je na svom Facebook profilu da su separatisti ispalili tenkovsku granatu te da je devet vojnika ranjeno u tom napadu, a u uzvratnoj vatri uništeni tenkovi pobunjenika.

Unatoč primirju oko zračne luke u Donecku, koja je pod kontrolom vladinih snaga, učestali su sukobi. Pobunjenici drže ključne točke u samom gradu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene