Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Kijevu

Sedam godina od Narančaste revolucije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na središnjem trgu u Kijevu prosvjedi i povici. Sukobima s policijom te parolama protiv predsjednika Janukoviča ukrajinska oporba i njezini simpatizeri obilježili su sedam godina od Narančaste revolucije.

Više od tisuću kijevljana sjetilo se svojih dana ponosa i slave prije sedam godina.Okupljeni na trgu revolucije predsjednika Janukovića prozivali su za korupciju te za vođenje zemlje u stilu sovjetske diktature.

Pročitajte i ovo Obilježavanje obljetnice u Jasenovcu - 4 79. obljetnica FOTO Državni vrh s manjinama odao počast stradalima u Jasenovcu: Oporbene stranke i predstavnici Židova odvojeno Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni"

Mnogi od njih nosili su slike Julije Timošenko,heroine Narančaste revolucije nedavno osuđene na sedam godina zatvora. Uzvici koji su se čuli mogli bi se sažeti u šest riječi, i poslije revolucije revolucija.

'Čekamo na revoluciju, organizirat ćemo je. I poslije nje nitko nam opet neće moći uzeti našu pobjedu. Danas se za to moramo pripremiti i kazati: revolucija,revolucija', rekli su prosvjednici.

Ukrajina podsjeća na smisao izreke prema kojoj revolucija uvijek pojede svoju djecu. Julija Timošenko bivša je premijerka osuđena na 7 godina zatvora zbog navodnog pogodovanja rusiji u plinskom biznisu. Bila je to u suvremenoj europi rijetko viđena sudsko politička farsa.Za tu je presudu javno prozivan predjednik janukovič. Timošenko je u pritvoru i bolesna. Konačno joj je sinoć dopušten liječnički pregled.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene