Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Našalio se

Grčkom ministru Varufakisu ponudio čokoladne eure kao lijek za živce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble ponudio je grčkom kolegi Janisu Varufakisu čokoladne eure kao sredstvo za "njegove živce".

Otkako je na parlamentarnim izborima u siječnju pobjedila u Grčkoj ljevičarska stranka Siriza obećanjem da će prekinuti strogu štednju i početi pregovore o novim uvjetima međunarodne pomoći, Schaeuble se često sukobljavao s Varufakisom zbog grčkog duga i gospodarskih reformi koje službena Atena treba provesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barem ne u prvoj tranši Schauble: MMF neće sada sudjelovati u pomoći za Grčku Slika nije dostupna Nije optimističan Schaeuble sumnja u uspjeh izvlačenja Grčke iz bankrota

U intervjuu za dječju emisiju "Logo" emitiranom na njemačkoj televiziji ZDF prošli tjedan, djevojčica novinarka pružila je Schaeubleu šaku punu čokoladnih eura. "Uzet ću nekoliko za svoga grčkog kolegu, i on treba imati jake živce", rekao je tada Schaeuble.

Grčka se nada s međunarodnim kreditorima postići sporazum ovaj tjedan, no nakon četveromjesečnih teških pregovora preokret još nije na vidiku.

Grčka bi, ne postigne li dogovor, mogla u idućih nekoliko tjedana bankrotirati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene