Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog gospodarstva

Saudijski kralj dekretom PROMIJENIO dane vikenda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neusklađenosti sa svjetskim burzama i gospodarstvima Saudijci su danas promijenili dane vikenda.

U Saudijskoj Arabiji do danas su dani vikenda bili četvrtak i petak, no od danas to će biti petak i subota. Na taj potez su se odlučili kako bi prilagodili svoje rastuće gospodarstvo ostalim svjetskim gospodarstvima, stoji u danas objavljenom kraljevskom dekretu.

Pročitajte i ovo Puno skladište Hrvatsko gospodarstvo na respiratoru Gospodarstvo pred kolapsom, a poslodavci očajni: ''Pet tisuća obitelji bit će zahvaćeno ovim mjerama“ Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Krah svjetskog gospodarstva Saudijski princ upozorava: ''Ne pokuša li svijet odvratiti Iran, svjedočit ćemo eskalaciji koja će prijetiti svjetskim interesima''

No, Saudijci nisu prvi koji su se odlučili na ovaj potez. Prije njih to su napravile sve ostale zemlje Zaljeva - Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar i Ujedinjeni arapski emirati.

Promjena dana vikenda približit će ovo veliko gospodarstvo novim investicijama, a povoljno će djelovati i na saudijsku burzu, najveću burzu arapskog svijeta koja radi pet dana u tjednu, no do danas se samo tri od tih pet dana poklapalo s radnim danima ostalih svjetski burzi, piše YourMiddleEast.

>> 'Nije istina da imam SAMO 20 MILIJARDI dolara!'

Novi radni tjedan u vladinim uredima i ministarstvima implementirat će se već od idućeg tjedna dok će se u školama i na sveučilištima implementirati s početkom nove akademske godine.

Ovoj promjeni isprva se protivio kler zbog konzervativne islamske vehabijske škole prema kojoj je subota sveti dan Židovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene