Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele normalan život

Saudijska Arabija spremna za veliku promjenu - Želi vratiti "umjereni" islam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Namjera Saudijske Arabije da otvori zemlju samo je dio njezina plana ponovne uspostave "umjerenog" islama, izjavio je princ Mohamed bin Salman, u pokušaju da distancira kraljevinu bogatu naftom od ultrakonzervativnih učenja koja su dominirala desetljećima.

"Mi nismo kao što smo bili u prošlosti, mi se vraćamo... umjerenom islamu koji je otvoren cijelom svijetu i svim religijama", rekao je on na investicijskoj konferenciji u Rijadu.

Pročitajte i ovo Kada raskititi bor? - 1 Različita praksa Vječna dilema: Kada treba raskititi bor i kakve to veze ima s vjerom? Slika nije dostupna Religiozni, ali... Islam i službeno najraširenija religija u svijetu, a evo kako na vjeru gledaju Hrvati

"Želimo živjeti normalan život, život koji odražava našu umjerenu religiju, naše običaje", kazao je. "Mislim da su nedavno poduzeti jasni koraci i vjerujem da ćemo vrlo brzo iskorijeniti ostatak ekstremizma", istaknuo je.

Saudijskom Arabijom dominira vahabijska škola islama, ali kraljevina polako uvodi promjene, dopuštajući strana ulaganja i ublažavajući dio zakona, među kojima je na primjer nedavna odluka kojom je dopušteno ženama da voze. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene