Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demonstracije na istoku zemlje

Saudijska Arabija zabranila prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijska Arabija objavila je da će zabraniti sve prosvjede nakon što su manjinski šijiti održali manje demonstracije na istoku zemlje.

Snage sigurnosti svim će sredstvima spriječiti kršenje javnog reda i mira, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Žene u Saudijskoj Arabiji od sutra mogu voziti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Povijesna odluka Pala posljednja "barikada": I zadnja zemlja na svijetu sutra ukida zabranu koja je vrijedila samo za žene

Zabrana je uslijedila nakon niza prosvjeda manjinskih šijita na istoku kraljevine proteklih tjedana, kojima su tražili puštanje iz zatvora ljudi koji su, kako tvrde, predugo zatvoreni bez suđenja.

Šijitska manjina živi uglavnom na istoku zemlje, u naftom bogatom području uz granicu s Bahreinom koji je proteklih tjedana poprištem žestokih sukoba šijita protiv sunitskih vladara.

>> Clinton: Saudijska Arabija je bankomat za teroriste

Saudijski šijiti žale se da su im nedostupne visoke pozicije u vlasti i pogodnosti koje uživaju ostali građani. Saudijska Arabija, apsolutna monarhija bez izabranog parlamenta u kojoj se obično ne tolerira javni neposluh, niječe takve optužbe. (Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene