Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristička prijetnja

Saudijska Arabija okrila novu ćeliju al Qaede!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ćelija se sastoji od 62 pripadnika, među kojima je 59 saudijskih militanata.

Saudijska Arabija objavila je u utorak da je otkrila ćeliju al Qaede povezanu s "ekstremističkim elementima" u Siriji i Jemenu koja je planirala atentate na dužnosnike i napade na vladu i strane ciljeve.

Pročitajte i ovo Gaza, 11. listopada 2023. - 6 Rat na Bliskom istoku Dugo su ljuti regionalni suparnici, a sad su obavili važan razgovor: Jedno je bilo presudno Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu"

Zet Osame bin Ladena: 'Al-Kaida je planirala otmicu malezijskog zrakoplova'

Ćelija se sastoji od 62 pripadnika, među kojima je 59 saudijskih militanata te po jedan Jemenac, Pakistanac i Palestinac, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova, bojnik Monsour al-Turki.

Konzervativna islamistička kraljevina suočava se ove godine sa sve većom radikalizacijom jer je rat u Siriji potaknuo novačenje pobunjenika preko interneta.

U islamističkoj pobuni koja je Saudijsku Arabiju pogađala od 2003. do 2006. mete su bile zgrade u kojima stanuju stranci i uredi vlade, pri čemu su poginuli deseci ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene