451106
451106
451106
451106
451106

O čemu su razgovarali? Sastali se Putin i Dodik

  • , 22.09.2016., 23:00
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da je od ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio potporu naporima za održanje stabilnosti na području zapadnog Balkana kao i Daytonskog sporazuma, ali da o pitanju provedbe referenduma u RS-u najavljenog za 25. rujna nisu posebice raspravljali.

 
 
 
 
Dodik kod Putina (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)
Dodik kod Putina (VIDEO: Vijesti Nove TV u 14)

"Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda“, rekao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS).

Ruski predsjednik Dodika je primio u kasnim večernjim satima, a mediji u toj zemlji susretu nisu posvetili gotovo nikakvu pozornost.

Informacija o susretu mogla se pronaći jedino na mrežnim stranicama "Ruske gazete" gdje je stajalo kako su Putin i Dodik, koji je predstavljen kao čelnik entiteta u sastavu Bosne i Hercegovine, razgovarali "o stanju na Balkanu i međusobnim odnosima te aktualnim međunarodnim pitanjima".

U Dodikovoj interpretaciji za publiku u RS-u susret je bo prilika da Putina "upozna s razvojem političke situacije u BiH te da iskaže svoje mišljenje o tome".

"Najvažnija tema bila je naša ekonomska suradnja i naši ekonomski odnosi", kazao je Dodik potencirajući suradnju na planu prerade nafte odnosno rad rafinerije u Bosanskom Brodu koju je ranije kupio ruski "Zarubežnjeft".

Politička pitanja, kako je pojasnio Dodik, bila su vezana uz provedbu Daytonskog sporazuma pri čemu je Putin kazao kako je veoma zainteresiran za stabilnost u regiji i poštivanje međunarodnih ugovora.

"Rusija se bavi Daytonskim sporazumom i rečeno je da će tako i ostati", kazao je Dodik. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se