Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sastali se Olmert i Abbas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert i palestinski predsjednik Mahmud Abbas sastali su u subotu navečer Jeruzalemu, u rezidenciji izraelskog premijera.

Glavni palestinski mirovni pregovarač Saeb Erekat je najavio da će sastanak biti zatvoren i da dvojica državnika nakon razgovora neće davati izjave nego će biti izdano priopćenje.

Pročitajte i ovo Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Sastanak je prvi službeni otkako je izrelski premijer stupio na
dužnost prije godinu dana. Neslužbeno su se Olmert i Abas sastali u lipnju u Jordanu.

Održavanje sastanka u subotu objavljeno je samo nekoliko sati prije njega. Abas je ovog tjedna najavio da će se s Olmertom sastati prije kraja godine.

Sastanak, kojeg su izraelska i palestinska strana pripremale
mjesecima, smatra se prvim korakom prema oživljavanju davno zamrlih mirovnih pregovora. 

Bliskoistočnimirovni pregovori zapeli su 2000. godine, uoči izbijanja novog palestinskog ustanka, a nakon što je radikalni Hamas preuzeo vlast u palestinskim područjima nakon izbora prošlog ožujka, dvije su se strane još više udaljile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene