Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sarkozy privukao pažnju

ZAPALIO VATRU IZJAVOM Poručio da postoji problem veći od klimatskih promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarkozy je poručio da su uz klimatske promjene pravi izazov demografske promjene.

Izjavom da je "prvi uzrok degradacije okoliša broj ljudi na planeti", bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u četvrtak je dolio ulje na vatru koju je zapalio svojom prethodnom izjavom da je "rast svjetskog stanovništva veći problem nego klimatske promjene".

Pročitajte i ovo Ilustracija Glas građana Što mislite u vrućinama u travnju? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije"

Naime, gostujući u jednoj tv-emisiji o klimatskim promjenama u kojoj je istaknuto da je "to vrlo ozbiljan problem", Sarkozy je izjavio da su "pravi izazov demografske promjene".

Sarkozya, koji se inače u republikanskoj stranci kandidirao za predsjedničku utrku, ovog tjedna sličnom izjavom citira i jedna francuska publikacija.

Kritizirajući te izjave i stavove, njegov glavni konzervativni protukandidat, bivši premijer Alain Juppe, poručio mu je da je to "poricanje stvarnosti".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene