Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy pozvao šefove mediteranskih zemalja na sastanak u lipnju 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pozvao je u Tangeru šefove mediteranskih država na sastanak u Francuskoj u lipnju 2008. radi postavljanja temelja "gospodarskoj, političkoj i kulturnoj Uniji".

"Pozivam sve šefove država i vlada svih mediteranskih zemalja na skup u Francuskoj u lipnju 2008. kako bismo postavili temelje političke, gospodarske i kulturne Unije utemeljene na načelima stroge jednakosti", izjavio je Sarkozy.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

Francuski predsjednik je pozvao "sve ostale zemlje na sudjelovanje na sastanku u svojstvu promatrača".

"Uskoro ću se savjetovati sa zemalja sudionicama o temama sastanka. Ne radi se samo o planu Francuske, već zajedničkom planu mediteranskih zemalja", dodao je.

Sarkozy je uputio taj poziv iz kraljevske palače Tangera u nazočnosti članova marokanske vlade i poslovnih ljudi dviju zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene