Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nove najave iz Francuske?

Sarkozy: Može doći do preventivnog napada na Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy upozorio je u srijedu da Iran uporno radi na izgradnji raketa dugog dometa i razvoju nuklearnog oružja što može izazvati 'neimenovane' zemlje na preventivni napad.

'Iranska vojna i nuklearna ambicija su prijetnje koje mogu dovesti do preventivnih napada na iranske područja, što bi izazvalo golemu krizu koju Francuska želi izbjeći po svaku cijenu', rekao je Sarkozy, a prenosi AP.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Iako francuski predsjednik nije rekao koja bi zemlja mogla poduzeti takvu akciju. Istaknuo je kako je za krizu kriv Iran koji inzistira na namjeri razvoja nuklearnog oružja. 'Iran ozbiljno odbija pregovarati. To je njihova provokacija koja izaziva ozbiljan odgovor međunarodne zajednice', rekao je Sarkozy.

Sarkozy je istaknuo kako će Francuska raditi na tome da sa saveznicima dogovori oštrije sankcije za Iran, kako bi ih prisilili da oprestanu s programom razvoja nuklearnog oružja.

Vijeće sigurnosti UN u više navrata naložilo je Teheranu da zaustavi obogaćivanje urana sve dok Međunarodna agencija za atomsku energiju ne bude sigurna u miroljubive namjere iranskog razvoja nuklearne energije. No unatoč tome Iran ne pristaje na te uvjete,a iz te zemlje neprestano ponavljaju kako ne razvijaju nuklearnu energiju s ciljem razvoja bombe već energije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene