Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene u Vladi

Sarkozy dao Fillonu mandat za sastav nove vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy još je jednom dao mandat Francoisu Fillonu za sastav nove vlade, objavio je ured predsjednika.

Taj je potez uslijedio dan nakon što je Fillon odstupio s mjesta premijera, zajedno sa svim ministrima, kako bi Sarkozyju omogućio rekonstrukciju vlade. Imenovanje nove vlade očekuje se kasnije u nedjelju, a izvori navode da će imati 26 ministara i državnih tajnika, umjesto dosadašnjih 37.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sarkozy potpisao Uzaludni prosvjedi: Francuzi u mirovinu ipak sa 62 godine Slika nije dostupna Dizanje dobne granice Sarkozy ne odstupa od mirovinske reforme

>> Francuska: Ostavka vlade uoči rekonstrukcije

Bivši premijer i sadašnji gradonačelnik Bordeauxa Alain Juppe trebao bi preuzeti dužnost ministra obrane, prenose izvori. U javnosti se već duže vrijeme nagađa o rekonstrukciji vlade, četvrtoj tijekom Sarkozyjeva mandata, a pokrenuo ih je loš rezultat vladajućih na lokalnim izborima ovoga ljeta.

Sarkozyu pada popularnost zbog reforme mirovinskog sustava kojom se odlazak u mirovinu produžuje za dvije godine. Analitičari procjenjuju da će Sarkozy iskoristiti rekonstrukciju vlade kako bi popravio svoj imidž, prije utrke za drugi predsjednički mandat 2012. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene