Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za vrijeme finala Eura iz pošte odnijeli 400.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina pljačkaša iskoristila je finalnu utakmicu Europskog nogometnog prvenstva kako bi opljačkala glavnu poštu u Sarajevu gdje je u tom trenutku bila pohranjena znatna količina novca.

Iako je policija odbila objaviti bilo kakve pojedinosti vezane uz pljačku, počinjenju u nedjelju navečer, sarajevski dnevni listovi navode kako ju je izvela skupina od desetak osoba koje su nosile policijske odore.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

Gotovo nitko nije opazio kada su se pojavili pred sjedištem pošte u blizini glavnog kolodvora. Pod još nerazjašnjenim okolnostima oni su upali u zgradu te onesposobili djelatnike osiguranja i munjevito nestali odnijevši između 700 i 800 tisuća konvertibilnih maraka (između 358 i 409 tisuća eura).

Policija je nešto prije ponoći u jednom predgrađu našla tek zapaljeni kombi kojega su pljačkaši koristili, što je za sada jedini trag.

Glasnogovornik sarajevske policije Jusuf Zornić kazao je kako se provodi opsežna istraga a cilj je, među ostalim, utvrditi jesu li počinitelji imali suradnike u samoj pošti.

Policiji je posebice sumnjivo to što su pljačkaši znali točno vrijeme kada se u središnjem poštanskom uredu pohranjuje novac pristigao iz drugih poslovnica.

"Dnevni avaz" prenosi kako su zaštitari koje angažira pošta dobro opremljeni i naoružani te je čudno da oni nisu pružili ozbiljniji otpor. Štoviše, po pisanju tiska, u vrijeme prepada gledali su utakmicu Španjolska-Njemačka. Nekoliko zaštitara je, prema navodima "Oslobođenja", ipak pokušalo reagirati no oni su dobili nekoliko udaraca, a pljačkaši su ih potom i svezali.

Policija je navodno ispitala pet zaštitara.

Na sličan način u prosincu 2007. godine opljačkana je pošiljka od 2,5 milijuna KM (1,27 milijuna eura) iz skladišta sarajevske zračne luke. Pljačkaši su se također pojavili u odorama posebnih policijskih snaga te ih nitko nije ni pokušao zaustaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene