Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša ugrožava naselja

Sarajevo: Poplavljene kuće, evakuirano stanovništvo, problemi u opskrbi strujom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorološki alarm izdan je za područje istočne Bosne, gdje se tijekom dana očekuje intenzivna kiša koja može premašiti 60 milimetara po metru četvornom.

Meteorološke službe u Bosni i Hercegovini upozorile su u srijedu na povećanu opasnost od poplava nakon intenzivnih padalina zabilježenih u protekla 24 sata. Tzv. crveni meteorološki alarm izdan je za područje istočne Bosne, gdje se tijekom dana očekuje intenzivna kiša koja može premašiti 60 milimetara po metru četvornom. Padaline tek nešto manjeg intenziteta očekuju se u središnjem i sjevernom dijelu zemlje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Poslan politički signal Plenković o otvaranju pregovora BiH i Europske unije: Otkrio kada će odluka biti donesena Prosvjed u Sarajevu PROSVJED U SUSJEDSTVU Nekoliko tisuća ljudi prosvjedovalo zbog izbornog zakona u BiH

Klimatolozi upozoravaju: Svijet je nespreman za El Niño koji je najavljen za ovu godinu?!

Prema podacima koje je objavio Hidrometeorološki zavod Federacije BiH u protekla 24 sata u Sarajevu je palo čak 73 milimetra kiše, zbog čega su poplavljene kuće u rubnim dijelovima glavnog grada BiH. Tijekom jutarnjih sati u srijedu tri su osobe morale biti evakuirane iz njihovih kuća na području općine Ilidža.

Zbog obilnih padalina došlo je i do problema u opskrbi električnom energijom jer je voda prouzročila kvarove na više trafostanica pa je veći dio Sarajeva u prijepodnevnim satima bio bez struje.

Županijska uprava civilne zaštite potvrdila je kako su njene ekipe na terenu i pokušavaju pomoći ljudima u ugroženim dijelovima Sarajeva i zaštiti imovinu kojoj prijete nabujale rijeke i potoci.

Za razliku od sarajevskih rijeka Miljacke i Dobrinje, vodotoci Bosne i ostalih rijeka koje gravitiraju ka Savi za sada ne prijete izlijevanjem iz korita, no bilježi se njihov konstantan rast. Razina Bosne tako je u protekla 24 sata porasla za 70 centimetara i trenutačno je blizu tri metra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene