454632
454632
454632
454632
454632

Sarajevo: Policija plijeni automobile višestrukih prekršitelja zakona

  • , 24.10.2016., 13:59
  • Autor:
  • komentara

Sarajevska policija počela je provoditi pljenidbu automobila čiji su vlasnici registrirani kao višestruki prekršitelji zakona o sigurnosti prometa, a ta je mjera uslijedila u sklopu pojačanih aktivnosti poduzetih nakon što je prije dva tjedna jedna od takvih osoba na pješačkom prijelazu u središtu grada automobilom usmrtila dvije mlade djevojke.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

U priopćenju objavljenom u ponedjeljak, MUP Sarajevske županije potvrdio je kako su proteklog vikenda privremeno oduzeta dva automobila koje je policija zaustavila tijekom redovitih provjera i za čije je vlasnike ustanovljeno kako imaju golem neplaćeni dug za niz izrečenih kazni.

Navedeno je kako su oduzeti automobili Opel Astra i Volkswagen Jetta, čiji su vlasnici zatečeni kako upravljaju vozilima pod utjecajem narkotika odnosno bez važeće vozačke dozvole.

Vozač Opela istodobno je u policijskim evidencijama registriran kao višestruki počinitelj teških kršenja zakona o sigurnosti prometa, koji uz to na ime izrečenih, a neplaćenih kazni državi duguje 6780 konvertibilnih maraka odnosno gotovo 3500 eura.

Vozač Jette je pak "nakupio" neplaćenih kazni od 7640 KM odnosno 3900 eura.

Policija je konstatirala kako izrečene kazne nisu imale potreban učinak pa je stoga uz suglasnost Općinskog suda u Sarajevu provedena pljenidba automobila.

Njihovi će vlasnici za povrat vozila morati pričekati okončanje započetog zakonskog postupka odnosno izricanje novih kaznenih mjera i njihovu provedbu.

Tragična smrt studentica Edite Malkoč (20) i Selme Agić (21), koje je vozilom 10. listopada u središtu Sarajeva usmrtio Sanjin Sefić (25), izazvala je veliko nezadovoljstvo javnosti stanjem sigurnosti u Sarajevu.

Lokalna se policija suočila s odlučnim zahtjevima da se pojača sigurnost u prometu i energičnije kažnjavaju počinitelji ozbiljnih kršenja zakona.

Od tada su na sarajevskim ulicama vidljive pojačane ophodnje i kontrole prometne policije.

Počinitelj dvostrukog ubojstva Sefić, koji je odmah pobjegao u Srbiju gdje je pronađen i uhićen, još uvijek je u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu.

BiH je zatražila njegovo izručenje kako bi mu se sudilo u Sarajevu, no procjena je kako će to potrajati još najmanje mjesec dana. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se