Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Loša kvaliteta zraka

Sarajevo pod oblakom prašine, ne zna se o čemu je riječ!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sarajevu se pojavila velika količina prašine, ne zna se o čemu je točno riječ.

U Sarajevu velika količina prašine ozbiljno narušava kvalitetu zraka u Sarajevu, piše Klix.ba. Stvar dodatno komplicira i to što trenutno nema dovoljno sredstava da se izgradi laboratorij koji je prije i postojao u Federalnom hidrometeorološkom zavodu da bi se u njoj vršila analiza tih čestica te da bi se saznalo što to građani Sarajeva udišu.

>> Došao pred Ured visokog predstavnika, pokušao se spaliti

'Što se tiče prašine u Sarajevu, situacija je veoma loša. Ne može se reći ni da je tipično loša za velike gradove, nego je jednostavno grozna. Dobra vijest je da već sutra dolazi lagano zatopljenje i kiša pa se ta količina prašine u zraku neće dugo zadržati na današnjem nivou', rekao je Enis Omerčić, viši stručni suradnik za kemijsku analizu kvalitete zraka pri federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Omerčić je posebno naglasio da lebdeće čestice ulaze direktno u pluća te da ih ljudski organizam ne može profiltrirati jer su premalene. Dodao je i da je bilo i gorih stanja u povijesti Sarajeva, ali naglašava da se to stanje ne popravlja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Slika nije dostupna Sumaglica smanjila vidljivost VIDEO Udišu otrovni smog pun čestica koje izazivaju rak pluća: "Ovo postaje noćna mora"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene