Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ometanje istrage

U Graničnoj policiji BiH otkriveni uređaji za prisluškivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne postoji nikakva dokumentacija za tri uređaja za prisluškivanje i zbog toga je odmah naloženo interno premještanje 39 službenika na koje se sumnja da su ih mogli koristiti. Ostale detalje otkrit će istraga koja je u tijeku.

Tri uređaja za prisluškivanje za koja ne postoji nikakva dokumentacija niti se zna tko ih je i kako koristio pronađena su u središnjem uredu Granične policije Bosne i Hercegovine u Sarajevu i u tijeku je istraga kako bi se utvrdilo čemu su te naprave služile, potvrdio je u ponedjeljak ravnatelj GP BiH Zoran Galić.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

"Mi imamo dva uređaja za prisluškivanje posuđena od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA). Za tri pronađena uređaja ne postoji nikakva dokumentacija", kazao je Galić novinarima.

 Pojasnio je kako su prislušni uređaji pronađeni tijekom posebnog inspekcijskog nadzora, a pri tom je zatečen jedan od službenika GP BiH kako uništava dokumentaciju.

Lansiran najveći špijunski satelit

Galić je kazao kako je odmah naložio interno premještanje 39 službenika koji su mogli koristiti pronađene naprave da bi se spriječilo eventualno ometanje dalje istrage.

Pripadnici GP BiH koji su koristili ove uređaje nisu imali ovlasti za prisluškivanje, a Galić je mogao kazati samo kako za sada nema informacija o osobama koje su bile prisluškivane te kako te detalje treba otkriti istraga. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene