Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ubojstva mladića

Prosvjednici blokirali Sarajevo nakon ubojstva konobara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od glavnih sarajevskih prometnica od sinoć se nalazi u blokadi. Na nju je izašlo 300 građana, ogorčenih smrću 23-godišnjeg Amara Mistrića. Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH priopćila je kako će zbog porasta kriminala i nasilja pojačati nadzor nad stanjem u tom gradu i poduzeti dodatne mjere kako bi se pojačala sigurnost.

 

Pročitajte i ovo Potres u ponedjeljak ujutro pogodio Bosnu i Hercegovinu Tlo se zatreslo Potres pogodio BiH, osjetio se i u Hrvatskoj: "Glasna buka, poput grmljavine" U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

Sarajevska policija očekuje povećanje broja demonstranata do podneva, kad će se svi okupiti na Čengić Vili, kako bi prisustvovali pogrebu ubijenog Mistrića. Prosvjed je bio nenajavljen, a njime je blokiran promet u oba smijera, osim tramvajskog, piše portal Sarajevo-x.com. Građani prosvjedom policiju žele natjerati da što prije uhite počinitelje tog zločina, a među njima su se našli i roditelji ubijenog Mistrića.

Prosvjednici su napravili mnoge transparente s porukama protiv nasilja i onim za ubijenog Mistrića. 'Idite kuće, čuvajte svoju djecu', 'Zauvijek u našim srcima' te Koliko još Denisa i Amara?', samo su neki od brojnih transparenata koje su iznijeli na ulice Sarajeva.

Okupljeno mnoštvo izviždalo je premijera Federacije BiH Mustafu Mujezinovića i premijera kantona Sarajevo Besima Mehmedića, koji su im se obratili. Prosvjednici najavljuju kako prosvjedi neće prestati sve dok Mistrićevi ubojice ne budu u rukama policije. Mistrić je ubijen hicima iz vatrenog oružja, a umro je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu od zadobivenih rana. Radio je kao konobar u kafiću Ochorios, a ubijen je pet minuta iza ponoći u noći sa srijede na četvrtak.

Sumnjivcima su u bijegu pomogli 21-godišnji Ć.M. i 22-godišnji B.A., no njih je policija locirala i uhitila jutros oko 3.50 sati. Za ubojicama se još uvijek traga.

Policija zbog pojačanog kriminala pojačava mjere sigurnosti u Sarajevu

Sarajevo je ugroženo sve većim porastom kriminala i nasilja, pa će policija pojačati nadzor nad stanjem u tom gradu i poduzeti dodatne mjere kako bi se pojačala sigurnost, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH. Federalni ministar unutarnjih poslova Muhinidin Alić sazvao je izvanredni sastanak s čelnicima Uprave policije i MUP-a Sarajevske županije zbog procjene kako je sigurnosno stanje u Sarajevu ozbiljno narušeno, a izravni povod bilo je brutalno ubojstvo 23-godišnjeg mladića Amira Mistrića koje se dogodilo u četvrtak.

Policija BiH: 'U mladića pucali Edin Vuk i Anel Herak'

Na njega su pred brojnim svjedocima pucala dvojica gostiju jednog sarajevskog kafića nakon što ih je zbog isteka radnog vremena odbio uslužiti pićem. Počinitelji su odmah pobjegli a policija je naknadno utvrdila njihov identitet. Riječ je o dvojici 22-godišnjaka: Edinu Vuku i Anelu Heraku. Zbog ovog ubojstva kojega su lokalni mediji odmah usporedili s onim kada je u Sarajevu u veljači smrtno stradao Denis Mrnjavac, 17-godišnji učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu, ponovo su uslijedili prosvjedi građana koji su pozivali vlasti da napokon poduzmu mjere kojima bi se spriječila ovakva brutalna kaznena djela.

Mnogo ljudi oružje posjeduje nelegalno

Federalni MUP u subotu je upozorio kako je i ovo ubojstvo rezultat činjenice da veliki broj osoba nelegalno posjeduje oružje te su stoga potrebne odlučnije mjere kako bi se takvo oružje oduzelo. Najavljeno je kako će već u narednim danima biti poduzete mjere pojačane potrage za nezakonitim oružjem te da će ono biti oduzimano a prekršitelji zakona odmah sankcionirani. Policija je najavila i kako će pojačano nadzirati sva mjesta u Sarajevu za koja se procjenjuje da predstavljaju opasnost po javni red i sigurnost. (B.V./I.D./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene