Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarajevo: EUFOR ispitivao Čavoškog o vezama s Karadžićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici vojnih snaga Europske unije u Bosni i Hrecegovini (EUFOR) detaljno su u petak ispitivali beogradskog profesora Kostu Čavoškog o njegovim vezama s haaškim optuženikom Radovanom Karadžićem, a u premetačini stana i ureda kojima se koristi na Palama oduzeli su dio dokumentacije koju su pronašli, potvrdili su izvori EUFOR-a i sam Čavoški.

"Pitali su me jesam li u vezi s Karadžićem, kad sam posljednji put s njim razgovarao i kada sam ga vidio te je li mi poslao bilo koje pismo", opisao je Čavoški novinarima na Palama svoj susret s vojnicima EUFOR-a koji su oko četiri sata ujutro upali u njegov stan i ured kojima se koristi kao predavač na Sveučilištu u Istočnom Sarajevu.

Pročitajte i ovo Nožem usmrćen mladi Splićanin - 2 privedena trojica braće Nakon napada u Splitu ubojica je ostao pokraj žrtve držeći nož u ruci: Čuje se kako netko viče "zovi hitnu", a on samo stoji na mjestu Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce

Iz zapovjedništva EUFOR-a priopćeno je da je ta akcija izvedena po nalogu Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) radi pronalaženja materijala ili informacija koje mogu pomoći u potrazi za haaškim optuženicima i zbog pritiska na mrežu koja im pomaže pri skrivanju.

Čavoški, koji je aktivan u tzv. Odboru za istinu o Radovanu Karadžiću i promiče tvrdnju kako je on optužen za ratne zločine bez ikakvih dokaza, već je nekoliko puta bio ispitivan o vezama s bivšim vođom bosanskih Srba.

Potvrdio je da su mu ovoga puta oduzeli telefonski imenik i radni kalendar te "još neke papire".

"Ova premetačina i razgovor bili su brutalni i protuzakoniti", požalio se Čavoški dodajući kako je očito cilj prisiliti sve da prekinu potporu Karadžiću, a članove obitelji da ga ponovno pozovu na predaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene