Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se 100-tinjak sudionika

Sankt Peterburg dopustio održavanje Gay Pridea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko poglavarstvo Sankt Peterburga dalo je zeleno svjetlo za održavanje Gay Pridea u subotu u drugom po veličini gradu u Rusiji, objavili su u srijedu organizatori.

"Prvi put smo dobili dozvolu da u subotu, u parku u središtu Sankt Peterburga, organiziramo Povorku ponosa", izjavio je aktivist Nikolaj Aleksejev. Prema njegovim riječima, radi se o "povijesnoj odluci jer su sve prethodne parade bile organizirane bez dozvole".

Izdana je dozvola za paradu od najviše 1.000 osoba u parku Polioustrovski između 11.30 i 14.30 sati po mjesnom vremenu, no Aleksejev tvrdi da očekuje tek oko stotinjak sudionika.

Do sada, međutim, ni dužnosnici poglavarstva niti ured gradskih vlasti za odnose s javnošću nisu bili dostupni za potvrdu te informacije.

Homoseksualnost se u Rusiji do 1993. smatrala kaznenim djelom, a do 1999. duševnom bolešću. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teška situacija Problemi s delta varijantom: Dva najveća grada im bilježe rekordan broj umrlih Slika nije dostupna "Nemar koji je doveo do smrti" Dvije osobe uhićene zbog velikog požara u tvornici u Rusiji: U gašenju poginuo vatrogasac, trojica teško ozlijeđena

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene