Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci zadovoljni

Sankcije Iranu: SAD pozdravljaju sudjelovanje Kine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela Kuća je u četvrtak pozdravila pristanak Kine da u UN-u pregovara o mogućim sankcijama Iranu zbog njegovog nuklearnog programa i ocijenila je tu odluku jako važnom etapom.

'To je jako važna etapa', rekao je glasnogovornik Baracka Obame, Bill Burton u Air Force Oneu kojim je predsjednik letio, nakon što je američka veleposlanica u UN-u Susan Rice objavila tu vijest. Kina je pristala na ozbiljne pregovore u New Yorku s drugim članovima Šestorice, rekla je Rice u srijedu. Kina kao jedina među šest zemalja (Njemačka, Kina, SAD, Francuska, Velika Britanija i Rusija) koje sumnjiče Iran da želi nabaviti nuklearno oružje, nije sklona novim sankcijama UN-a režimu Teherana.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu nezadovoljstvo situacijom SAD nezadovoljan politikom Izraela: Uvodi nove sankcije Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Predsjednik misli da smo uspjeli ujediniti međunarodnu zajednicu i izvršiti pritisak na Iran', rekao je Burton. Tijekom tog leta Burton je rekao da su SAD zadovoljne zbog dolaska kineskog predsjednika Hu Jintaoa na samit o nuklearnoj sigurnosti sredinom travnja u Washingtonu i ocijenio da to dokazuje da dvije zemlje mogu raditi zajedno unatoč neslaganjima. 'Sretni smo što Kina sudjeluje u tom događaju' 12. i 13. travnja u Washingtonu', zaključio je Burton. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene